dissabte, 7 de setembre del 2013

Video del sistema educativo en Finlandia (subtitulado)

Para vuestro conocimiento, a continuación os dejamos un video en el cual se explica a grandes rasgos como funciona el sistema educativo finlandés.
 
Sistema educativo finlandés

Saludos,

3 comentaris:

  1. No se poden fer comparacions. Com se pot veure al vídeo la inversió econònica que el govern fa en educació aquí i allà no és la mateixa: disposen d'unes instalacions i equipaments a aules, laboratori, aula de música... que he quedat alucinat. És gratuita: menjar i materials.
    Allà les famílies valoren l'educació i colaboren.
    No cal un cos d'inspectors per que se CONFIA amb les escoles. El ministre i els pares confien amb els professsionals. Allà NO HI HA CORRUPCIÓ. Totes les escoles són iguals. Democràtiques. A Espanya hi ha classes: escoles per rics i escoles públiques. Allà govern i educació van junts, aquí... Allà les escoles són petites, els grups són reduits, els mestres fan menys hores a classe i tenen temps de preparar materials... Allà la professió docent és estimada, valorada i respectada i també se respecten les demés feines.
    Allà inverteixen en tecnologia,desenvolupament, innovació empresarial... Aquí ens carregam tot el que té a veure amb investigació.
    Allà s'estimen i valoren la cultura. Ho aprenen de petits a través dels pares. Els pares ajuden i mostren als fillets. Els eduquen...

    ResponElimina
  2. Se poden fer comparacions ? Com se pot veure al vídeo, el pressupost que se dedica a educació aquí i allà no és el mateix. Les instal·lacions i equipaments a les aules, laboratori, tallers professionals, aula de música... m'han deixat al·lucinat. La societat és diferent: un dels països amb MENYS CORRUPCIÓ, amb més ciutadania. Allà la escola és igual per tothom. És DEMOCRÀTICA i GRATUÏTA (material i menjador). A Espanya hi ha les escoles de rics i les escoles públiques. Allà les escoles són petites, grups petits i els mestres fan menys hores de classe i poden preparar materials... Allà hi ha CONFIANÇA, no cal cos d'inspectors. El ministre i els pares confien amb les escoles. Govern i centres van junts. Allà la professió docent diu que és molt estimada i respectada com també se respecten les altres feines. Allà les FAMÍLIES ajuden als fills petits en l'aprenentatge escolar. Les famílies se coordinen i col·laboren amb els mestres. Allà el govern inverteix en innovació, tecnologia... aquí ens carregam la investigació i la CULTURA.

    ResponElimina
  3. ups... pensava que no s'havia penjat i l'he repetit!

    ResponElimina